Pupuh

Kinanti jejer Amarta lagu Renggong Bandung

Nagri subur tur kamasur

Aman tentrem sepi tingtrim

Jauh tina panca baya

Ka mana-mana kawangi

Koncara mancanagara

Sugih ku harta jeung harti

Tawis yasana pangurus

Pupuhu di eta nagri

Raja nagara amarta

Nu jenengan Samiaji

Nu alim Darmakusuma

Prabu linuhung pinuju

Nu sagedengeun pupuhu

Sadaya sakulawargi

Nakula reujeung Sadewa

Wrekodara anu sakti

Lan Danajaya Arjuna

Sajiwa sarta saati


Sinom dalam lagu Konperensi Asia-Afrika

Bandung kaimpungan semah

Daratang ti mana-mendi

Seja nyumponan pangondang

Pangajak panca nagara

Babarengan tur ngahiji

Ngudag cita-cita luhur

Nempuh jalan nu utama

Sangkan dunya repeh-rapih

Nyungsi harti tiis dingin paripurna

Bandung seja rek rumaksa

Ngaraketkeun tali batin

Silih rojong jeung tatangga

Bangsa sarasa sanasib

Gulung tangan sabeungkeutan

Silih asih hirup rukun

Ngajauhkeun pasendatan

Disimpayan ku pasini

Henteu arek pagirang-girang tampian

Salam.

Dheka Dwi Agusti N.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: